Annonse
00:00 - 13. desember 2019

140 kg svingende viser!

Annonse

Gran får ølet på tirsdag.

Den norske bryggeriforening har talt – og bryggerieier Guttorm Gran har nu talt: Ølet fra det danske bryggeri Faxe ankommer Sandefjord tirsdag på morgenen.

OL i Oslo 1980 vil virke som en kraftig drivfjær

Det er i dag 17 år siden OL ble arrangert i Oslo. I den forbindelse fikk vi blant annet Studentbyen på Sogn, Hotell Viking, Jordal Amfi og Norefjellanlegget. – Et nytt OL kan virke som en drivfjær på utbygginger det begynner å haste med, sier Stortingsmann og bystyremedlem Jan P. Syse.

Noe som skurrer

Begrepet «Alternativ jul» er blitt et slagord iår. Alle kan være enig i følgende: Blir vi i julen så opptatt av å glede oss selv og våre nærmeste at vi glemmer de av våre medmennesker som lider nød omkring oss, begår vi vold mot kjernen i julends budskap. Men behøver dette nødvendigvis å ære problemstillingen? Ja, svarer de mest iherdige forkjempere for «alternativ jul». Nei, vil vi svare.

140 kg svingende viser!

Tenk Dem 140 sprudlende kilo menneske – en liten gitar, en kontrabass og en scene. Tenk Dem alle de 140 kilo kom i bevegelse, at ivrige fingre begynte å klimpre lett og elegant over gitarstrengene, den enorme kroppen fulgte med i en første, prøvende rytme. Og så – eksplosjon – i toner, ord, i «grimascher och oförsämdheter – ballader och telegram». Tenk Dem CORNELIS VREESWIJK. Han var i Oslo i går.

For de små lesere

Anne Cath Vestly: Aurora og Sokrates.

Pappa er fremdeles hjemmeværende, i halvdagsjobb med sin doktorgrad – noe som ikke alltid lar seg forene med bleievask og lekende, oppfinnsomme småpiker. Men mormor er god å ha i bakhånden. Småpussig og velskrevet, fra miljø som mange vil kjenne igjen.

Astrid Lindgren: Karlson går igjen.

Vel – enten liker man Astrid Lindgren eller man liker henne ikke. Jeg kan ikke begripe at den vemmelige, lille, oppkonstruerte (bokstavelig talt) fyren kan charmere noen. Illustrasjonene passer til boken.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse