Annonse
00:00 - 22. november 2019

Ragnar Frisch brakk hoften

Morgenbladet 20., 21. og 24. november 1969.

Annonse

Palmes rådgivere krever: «Anerkjenn Vietcong»

Svenske industribedrifter har fått vite at USA kan komme til å innstille eksporten av viktig elektronisk utstyr til Sverige. Palmes utenrikspolitikk ser ut til å kunne bli en trussel mot den stolte svenske levestandard.
 

Elendig planløsning preger drabantbyene

Willoch: Ammerud et grotesk eksempel.
 

For «sterk» overskrift

Av statsråd Kåre Willoch.

Herr redaktør! Overskriften over Morgenbladets referat av mitt foredrag 19. november gir et sterkt overdrevet bilde av hva jeg faktisk sa. Jeg har ikke sagt at «elendig planløsning preger drabantbyene.» Det er også Morgenbladets ord og ikke mine at «Ammerud er et grotesk eksempel». Jeg ville selvfølgelig ikke si noe slikt. Jeg har henvist til den såkalte Ammerudundersøkelsen og påpekt at man gjennom denne fant en høy grad av uløste trivsels- og miljøproblemer.
 

Folk spør efter juletrepynt allerede i oktober

Direktør Strøm opplyser imidlertid at varemagasinet i år for første gang har unnlatt å sende publikum tilbud om spesiell julekreditt. – Efter jul kommer momsen og derfor vil vi ikke være med på å øke kjøpepresset nu.
 

Tromsø venter rekruttering fra hele landet.

For få år siden var det en sterk psykologisk motstand innen store deler av folket mot universitets-planene i Tromsø. Gledelig er det å se hvordan innstillingen efterhvert ble en annen. Det er nu nedsatt 6-7 utvalg som skal undersøke hvilke fag det vil være naturlig å legge til Tromsø, sier den nyutnevnte universitetsdirektør, fylkeskontorsjef Willy Haugli.
 

Verden er rystet over påståtte massakre

Washington: Militære og sivile ledere frykter at påstanden om nedslaktning av mellom 100 og 567 sivile vietnamesiske menn, kvinner og barn i landsbyen My Lai i mars 1968, kan komme til å øke antikrigsmotstanden i USA.
 

Kringkastingens nyhetsformidling.

Av h.r. advokat Bjørn Sogn

Aldri har det foreligget så avslørende materiale om kommunistenes bloddryppende historie som nu. Opprørende er det derfor å se hvilken likegyldighet NRK viser overfor dette materiale. Hva jeg for nærværende har villet er ene og alene å rope et varsko mot den giftdose som NRK gjennom sin informasjonsvirksomhet daglig poder inn i oss.
 

Prof. Frisch

Hønefoss: Nobelprisvinneren, professor Ragnar Frisch brakk onsdag hoften da han gled på en issvull i nærheten av sin hytte på Røise på Ringerike.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse