00:00 - 01. november 2019

Diskusjonen omkring «Grotten» har flytt ut i den rene mølje

Morgenbladet 3., 8. og 12. november 1969.

Chomsky en ny McCarthy?

Washington: Den mann hvis enestående bidrag gjorde det mulig for amerikanerne å lande på månen har nu fått sin belønning – han har fått sparken fra Massachussetts Institute of Technology. Denne omvendte Oppenheimer er professor Charles Stark Draper. Han sier arbeidet med nye styringssystemer både kan og vil bli fullført, men det kommer an på hvorvidt MIT vil fortsette å gi efter for Det nye venstre blant dets lærere og i studentmassen. Deres mål er å få slutt på den militære forskning ved MIT. Det nye venstres mest høylytte talsmann på noe amerikansk universitet, nemlig den briljante lingvist Noam Chomsky, har allerede angrepet professor Drapers arbeide på MITs fakultetsrådsmøter.
 

«Grotten»

Annonse