Annonse
10:45 - 15. november 2019

«Det føles som tiden har gått fra meg»

Annonse

Kjære estetiker,

På nittitallet pleide jeg å gå i skjorter med brede krager, pork pie-hatter og en slangeskinnsjakke jeg hadde fått sydd i Indonesia. Når jeg åpner garderobeskapet mitt nå, møter jeg en vegg av trangt og blått. Det er blå skjorter, blå jeans og blå dresser. Her og der kan jeg fortsatt skimte nyanser av rosa, lilla og grønt, men disse er i ferd med å bli utryddet fortere enn klodens artsmangfold. I høst tok jeg en valgomat, og da jeg for første gang fikk Høyre på pallplass, innså jeg alvoret. I et forsøk på å bøte på ensartetheten dro jeg til London, men jeg fant bare glorete og posete nittitallsklær. Det eneste jeg fikk med meg hjem, var en slitt Barbour-jakke og en følelse av at tiden hadde gått fra meg. Må jeg omfavne stilen til dem som elsket Spice Girls og Ace of Base for å unngå å bli en del av den blå massen, eller finnes det andre veier ut av uføret?

Hilsen Førtiårskrisa


 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse