Annonse
10:57 - 11. oktober 2019

I går besluttet Svenska Akademien å tildele Samuel Beckett Nobels litteraturpris

Annonse

Program

Mammut-artikkelen på denne side i dag sprenger alle gode presseregler om hvorledes den moderne jagede avisleser bør få det: à la svensk smørgåsbord med forskjelligartede og helst spennende smakebiter. Vi lover at det skal bli en stund til neste gang. Men hva er så vår grunn til å servere en slik kjempeartikkel? Dagens oppsett kan langt på vei leses som en programartikkel på vegne av det Morgenbladets kultur-redaksjon står for. Overalt i det bestående slumrer alternativer til en ny verden, en mer menneskeverdig kultur. Møysommelig må den skapes ut fra den innsikt om fenomenet mennesket som begrepet menneskeverd hviler på: Et erkjennende uavhengighetspunkt i mennesket, som er virksomt i verden uten å være av verden.

E. (signaturen tilhører Erik Egeland, spaltered. anm. 2019)

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse