00:00 - 06. september 2019

Lederproblemer innen Høyre

Legene slår alarm i valgkampens 11. time.

– Arbeiderpartiets løfter om fri abort i Norge hvis partiet vinner valget, har rystet mennesker av forskjellig livsoppfatning og forskjellig politisk syn. Slik begynner en dramatisk alarm som samtlige 18 tilstedeværende leger ved de kirurgiske avdelinger ved Sentralsykehuset i Trondheim sendte ut før helgen.
 

Arne Næss efterlyser mer tid til forskning

Grunnen til at dr.philos Arne Næss fratrer som professor er ikke oppsiktsvekkende. Det har lenge vært en kjent sak at våre professorer er overbelastet med helt andre ting enn sine egentlige oppgaver. Allikevel er det ikke mange som tar det alvorlige skritt å slutte.

– Den nuværende situasjon er helt klart i strid med formålsparagrafen. Vi mangler tid til forskning og det er mangel på lærerkrefter, sier Næss. 
 

Mot 76-74 for regjeringen.

Statsminister Per Borten erklærte tidlig i morges at han selvfølgelig vil fortsette hvis prognosen viser seg å slå til.
 

Borten står styrket, John Lyng på vei ut.

Stortingsvalget har aksentuert lederproblemet innen Høyre. Behovet for en samlende lederskikkelse til avløsning av det nuværende kollektiv, Sjur Lindebrække, Svenn Stray, Kåre Willoch og John Lyng, er blitt ytterligere understreket.
 

Møt høsten med norske moter.

I disse dager arrangeres den 19. moteuke med vår/sommerkolleksjonen 1970. Nu er det virkelig blitt moro å kle seg i norske plagg. Den gammeldagse smale herrefrakksryggen og to-søms erme kjennetegner høstens frakker. Ikke å forglemme ¾ canasienner med besetning av skinn og lær. Men aller størst applaus fikk de ko-ordinerte tendensene med kåpe og skjørt, frakk med bukse og kasakk.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse