00:00 - 13. september 2019

Datamaskinens uhyggelig mange anvendelser

Datamaskinen – et fremskritt, men også en molok

Med Univac 1108 har Veritas og Computas fått Skandinavias største regnesenter. Det uhyggelige er at maskinen har så mange andre anvendelser. Har man vært syk, blir kanskje alle detaljer om sykdommen lagret. Har man i et anfall av depresjon latt seg psykoanalysere, risikerer man å ha blottstillet seg for alltid. For ikke å snakke om forbrytelser. Det vil ikke lenger nytte å løpe fra sin fortid. Det vil aldri bli noen ny giv, hvor enn man er i verden.

Mus daglig føde i Biafra

– Vi har drevet en kampanje om bruk av kassava-bladene, som er rikholdige på protein, men de inneholder ingen vitaminer. Når småbarna får bare disse bladene, blir de helt feilernært. Vi har måttet oppfordre mødre til å få fatt i rotter og mus for å blande i maten, forteller dr. Hellum ved Røde Kors’ sykehus i Mgbidi i Biafra.

USA har gjenopptatt bombingen i Vietnam

Washington: President Nixon ga fredag ordre om gjenopptagelse av bombetoktene efter en pause på halvannet døgn i forbindelse med den uformelle våpenhvile i anlending av den nord-vietnamesiske statssjef Ho Chi Minhs død.

Fremtidens undervisning vil kreve datamaskiner

Behovet i år 2000 vil ellers bli 60 millioner lærere.

Black Power i Vietnam?

Saigon(A P): Rasespenningen mellom de hvite og farvede amerikanske soldatene i Vietnam er så dårlig at de ryker sammen i gateslagsmål når mørket faller på. Det hevdes at enkelte av negersoldatene smugler ut automatvåpen fra Vietnam til USA for å bruke dem i borgerrettighetskamp når de kommer tilbake til hjemlandet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse