Annonse
00:00 - 16. august 2019

Arbeidene med regjeringskvartalets Y-blokk er avsluttet

Annonse

Picasso har deltatt i utsmykningsarbeidet.

Arbeidene med regjeringskvartalets Y-blokk er avsluttet og 18. august er offisiell innflyttingsdato. Den kunstneriske utsmykning er preget av ingen ringere enn Pablo Picasso. Carl Nesjar, som har stått for utsmykningen, har sandblåst hans figurer på naturbetongen. Picassso vil neppe selv komme for å inspisere sine fiske-og fuglefigurer i det norske regjeringsbygget. Det sies at den spanskfødte kunstneren ikke har beveget seg utenfor Frankrike siden 1910.

Forsøksgymnaset har fått ny leder.

Skolens råd, som består av 4 elever, 3 lærere og en representant for foreldrene, har innstilt den 29 år gamle lektor Erik Melvold som ny leder for skolen. Adjunkt Mosse Jørgensen, som har vært rektor i skolens to-årige liv, går nu over til vanlig undervisningsvirksomhet. – Med tiden vil det seise seg om det i det hele tatt behøver å være en leder ved en skole, sier Norsk Forsøksgymnas’ unge leder.

Send spørsmål til TV

Første program i fjernsynets programserie foran valget, «Partiene svarer», sendes mandag 18. august kl. 20.30. Partiformann Torolf Solheim og stortingsrepresentant Finn Gustavsen fra Sosialistisk Folkeparti vil svare på spørsmål i det første programmet. De som har spørsmål bes sende dem innen 18. august. Adressen er: Fjernsynet, Norsk Rikskringkasting, Oslo 3. Merk kovolutten: «Partiene svarer».

«The Knowledge Society»

Det kunne vært interessant å vite hvor ofte følgende postulat har vært fremsatt: «Om kort tid gjør vi spranget inn i 1970-årene.» Mange er de profetier som blir gitt oss om hva disse årene vil bringe, men med temmelig stor sikkerhet må vi regne med et det kommende decennium, i enda høyere grad enn det vi forlater, vil bli preget av mange store forandringer. 70-årene vil også bringe oss nærmere det amerikanerne kaller «The Knowledge Society». Bedriftenes evne til å tilpasse seg forandringene vil avhenge om man innen bedriften kan skape et kunnskapssamfunn og et miljø hvor alle medarbeidernes potensielle muligheter kan bli utnyttet.

Stort motepress på skolene.

Det er store chanser for at en førsteklassing som våger å ta med seg et penal laget i tre vil bli ledd ut. Tre er lite tøft, det skal nu være plast eller til nød skinn. Plast til ransler, plast til bokbind og penaler.

— Tidligere skulle alle ha ransler i skotskrutet stoff, men plutselig dabbet det av. I år har vi solgt flest i brun skai. Når barna kommer litt opp i klassene foretrekker de bager – også da i skai, kan butikksjef Kristian Sørlie hos Rich Andvord A/S fortelle.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse