00:00 - 30. august 2019

«Åpen post» ble den rene dusteolympiade

Morgenbladet 2., 3., 4 og 5. september 1969.

Piggtrådband støttet Haakon Lie i Moelv

Arbeiderpartiets nu detroniserte sekretær Haakon Lie tyvstartet ved å avlegge Moelv og Brumunddal torv et besøk allerede lørdag, backet opp av popgruppen Doodle Bugs fra Elverum.
 

Hvorfor fratre som professor?

Det har vært så mange forespørsler i anledning av at jeg har søkt avskjed som professor 10 år før aldersgrensen at jeg finner det riktig å gi en uttalelse.

– Det foreligger ingen uoverensstemmelser mellom meg og universitetsledelsen.

– Som professor må jeg leve i by eller nær by mer enn halvparten av året. Jeg hører til den voksende skare byfolk som trenger fjell, hav eller ørken mer enn halve året.

– Arbeidet som professor er med tiden blitt hektisk, oppstykket og preget av organiseringsproblemer. Man kan beskytte seg mot alt dette, men bare ved ytterlig å belaste ens kolleger. Jeg hører til de mange som må skåne seg for overvekt av ytre påvirkninger og gjøremål. Ellers bare funksjonerer jeg i stedet for å leve.

– Jeg er ikke uerstattelig.

Arne Næss

Stort SAS-hotell i Oslo

Tradisjonsrike Aars & Voss skole må nu vike for et moderne stor-hotell hvor hovedinteressen ivaretas av SAS. Antall etasjer er ikke bestemt ennu. Men siden man vil satse på en Panoramabar, er det vel naturlig at hotellet blir så høyt at gjestene får noe å skue ut over.
 

Destrueringsverk for giftig avfall under planlegging

De forurensingsproblemer Industriforbundet setter inn mot gjelder kvikksølvutslipp, oljefyring i Oslo og destruksjon av giftig avfall fra industriproduksjon.
 

Triste saker

«Åpen post» i TV søndag ble den rene dusteolympiade. Gjentatte ganger ble kringkastingssjef Ustvedt bedt om å forklare for publikum, hvorfor EM i Athen skulle boikottes, mens langt mindre viktige idrettsbegivenheter i Polen, Tsjekkoslovakia og andre jernteppeland fikk full dekning.

Hva svarte de?

Ingenting!

Derimot kom de med en masse bla-bla og utenomsnakk om Hitler, Fanden og hans oldemor i 1936 og at nu stod disse avskyelige propaganda-oberstene i Athen praktisk talt for fall.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse