00:00 - 19. juli 2019

På krøllfri reisefot og Apollo-nedtelling

Morgenbladet 12., 15. og 17. juli 1969.

Bomavgiften kan bli viktig supplerende finansieringsmåte

Myndighetene har stillet seg noe reservert overfor bomavgiftsprosjekter, men for en rekke broprosjekter er denne finansieringsform allikevel blitt akseptert.
 

Computer-industrien

I disse dager med måneferd – som for en stor del foregår pr. regnemaskin – må vi kunne tillate oss litt industriell gigantomani. En av verdens største og mest ekspansive industrisektorer i dag fantes ikke før siste krig. Det er computer-industrien (EDB). Men skal man inn på dette marked, nytter det ikke å møte opp med vekslepenger. Utviklingskostnadene for IBM’s 360-serie – som markerte 3. generasjons datamaskiner – svarer til utviklingskostnadene for atombomben.
 

En norsk EEC-henvendelse

Norge har bedt EEC unnlate å treffe prinsipielle vedtak i spørsmål vedrørende handelsarrangementer før EEC har samrådet seg med Norge. Det ble understreket at slike konsultasjoner vil være rimelige ut fra den norske ansøkning om medlemskap i EEC.
 

Nedtellingen av Apollo 11 går efter planen.

Cape Kennedy (NTB-Reuter): Været i Florida i dag trolig helt tilfredsstillende.
 

På krøllfri reisefot

Ta med to badedrakter slik at De kan skifte fra vått til tørt på stranden. En lekedrakt i frotté synes jeg er morsom efter badet. Om aftenen på hotell, restaurant eller nattklubbrukes en lett sommerlig mørk-dress-kjole. Smoking er ikke aktuelt i Syden, forteller Norsk damemoteråd.
 

En rekke land arbeider nu med egne data-telenett

– Fasen derefter, la oss gjette om 15-20 år, vil kanskje medføre en sammensmelting til et totalt telenett for telefoni, fjernskriving, bildeoverføring og datakommunikasjon, sier lic. techn. H. Bothner-By fra Telegrafverkets Forskningsinstitutt.
 

Alt vel med Apollo

Houston, Texas (NTB-Reuter): Romskipet «Apollo 11» gikk ut av sin parkeringsbane rundt jorden kl. 17.16 onsdag og satte kurs for månen.
 

«RA» får assistanse

Tønsberg (NTB) Akterstavnen på Thor Heyerdahls papyrusbåt «Ra» har nu trukket så meget vann og sunket så dypt at mannskapet sannsynligvis vil gå til det drastiske skritt å kutte hele akterstavnen.
 

Prikkfri måne-landing

Houston (NTB-Reuter): Kl. 02.00 dro Armstrong ut i Stillhetens hav. Et menneskes første skritt på månen vil antagelig bli fremskutt og finne sted ca. kl. 02.00 norsk tid mandag 21. juli. De avsluttet den 380 000 kilometer lange reisen 81 sekunder før ruten.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse