00:00 - 05. juli 2019

Morgenbladet for 50 år siden

30. juni, 1. og 3. juli 1969.

Dansende engelsk nonne i Bodø

Søster Ruth, som sammen med to kolleger, driver ungdomssenter og barnehave i Bodø, var ballerina før hun gikk i kloster for 10 år siden. To ganger i måneden arrangerer søstrene danseaftener med shake og beat, hvor to lokale band alternerer om å spille.

Hippies et sosialt problem

I et intervju med Morgenbladet uttalte slottsgartneren at rampen innretter seg som den vil i Slottsparken. Politinspektør Solem, slottsgartneren mener politiet er glad for å ha de langhårede samlet i Slottsparken?

­– Tross alt er det like bra at de sitter på Nisseberget som på Stripa. Jager vi dem, dukker de opp et annet sted – så lenge de eksisterer. Hippietypene i parken er ikke aggressive, og man kan ikke ta fatt på dem på grunn av deres avstikkende klær – det er det i hvert fall ingen instruks om.

Dagflyvning til Biafra tillatt

Lagos (NTB-Reuter) Nigeria nedla mandag forbud mot at Røde Kors fortsetter å samordne hjelpen til Biafra, men samtidig fikk hjelpeorganisasjonene beskjed om at de kan få lov å fly fra Lagos til Biafra om dagen.

Bratteli raser

Folk som følger med i de slappe temperamentsvingninger hos Arbeiderpartiets leder, vil kanskje ikke tro på denne overskrift. Likevel er det utrolige hendt. Trygve Bratteli går verbal berserkgang på grunn av borgerlige felleslister. Noen eksempler på hans stemningsutbrudd: «idé-løs hestehandel, små tankers metode, små manipulatorer.»

Disponeringen av Nortraships hemmelige fond.

Fra tid til annen dukker opp nye opplysninger om disponeringen av Nortrashipfondet under krigen. For de som den gang var ansvarlig må dette fortone seg som et ubehagelig spøkelse som pirker ved deres samvittighet. Jeg har nylig motatt en slik opplysning som vedrører køyklærne. Jeg husker godt vi fikk utdelt køyklær på skutas bekostning. Lite ante vi at køyklærne var kjøpt for penger tatt fra det hemmelige fondet.

Bj. Dahl.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse