Annonse
00:00 - 12. juli 2019

«Hva skal jeg servere på date?»

Annonse

Etter et havarert ekteskap med et påfølgende «dødt» år hva gjelder sex og den slags, har jeg nå begynt å date igjen. Jeg er glad i å lage mat, og har lyst til å invitere kvinnen jeg nå har begynt å treffe jevnlig, på en god middag. Men hva er egentlig god date-mat? Hva kan jeg gjøre for å gjøre date-middagene mine litt ekstra spennende og romantiske? Er det en saftig biff som skal til for å lykkes på kjøttmarkedet? Vær så snill og ikke foreslå østers-slurping, det blir bare for flaut.

Hilsen Biff med bearnaise
 

Kjære Biff med bearnaise. Jeg klarer ikke å slippe bildet av mannen som forsøker seg på forførelsens kunst igjen etter noen år utenfor gamet med et snes østers. Legg til en spilleliste på Spotify som heter «Smooth», og døra åpen til soverom med nyinnkjøpt silkesengetøy, så er bildet komplett. Hvorfor er det så feil? Det er jo ikke egentlig østersene, myk musikk eller mykt sengetøy som er problemet. For dem som liker østers, er det godt og normalt. Det er hva de symboliserer på en middagsdate i bli-kjent-fasen. I denne sammenhengen: at det er noe desperat og utspekulert ved stevnemøtet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse