14:36 - 27. juni 2019

Hva skjer på dette bildet?

Skrekkblandet fryd: Nasjonalmuseets pressebilde illustrerer ikke den gladsaken det er ment å formidle. Fra venstre: Cecilie Fredriksen, Stina Högkvist, Karin Hindsbo og Kathrine Fredriksen. Pressefoto: Morten Qvale / Nasjonalmuseet

Kjære estetiker. Jeg sitter her og prøver å lese en artikkel om Fredriksen-søstrenes samarbeid med Nasjonalmuseet, men jeg greier ikke å komme meg forbi pressebildet, hvor søstrene, sammen med museets direktør Karin Hindsbo og samlingsdirektør Stina Högkvist, poserer vekselvis som et slags band og som et slags utvidet familiedynasti. Jeg blir helt hypnotisert, men også urovekket. Hva er det egentlig de prøver å kommunisere her?

Hilsen bekymret museumsentusiast
 

Kjære bekymret museumsentusiast. Det er ikke rart det danner seg trykk under topplokket ved synet av denne kvartetten. Det er ikke akkurat et clash of titans vi har foran oss, men en kollisjon like fullt. En kulturkollisjon så øredøvende i all sin stoiske fremførelse at den kunne få noen hver til å miste munn og mæle.

Annonse