00:00 - 14. juni 2019

«Bakgården trenger en grill. Hva slags?»

Kjære Gastronomen. En av gledene ved sommeren er grilling. Det handler om maten og den unike smaken man oppnår når man griller, selvfølgelig. Men like mye handler det om tilstanden, selve grillingen. Vi har et kjempefint kjøkken som min samboer og jeg har pusset opp, og der trives jeg. Likevel nyter jeg å være ute, uten tilgang til alt kjøkkenutstyret jeg har brukt så mange år på å anskaffe. Grunnen til at jeg skriver, er at jeg har foreslått å bygge en slags grillkrok i den bitte lille unnskyldningen av en bakgård der jeg bor. Jeg har jobbet hardt for å overbevise de andre i sameiet om å kjøpe en kjempefin, kjempedyr grill og bygge et slags utekjøkken. Men nå har jeg begynt å tvile på prosjektet: Begår jeg en feil? Er jeg i ferd med å gjenskape det godt planlagte, men egentlig litt kjedelige kjøkkenet utendørs? Jeg har laget noen av mine beste måltider på den skranglete gamle kulegrillen som jeg nå ønsker å erstatte med en som er mye større og finere. Men er den bedre? Ny grill må vi ha, men er det egentlig noen kvalitetsforskjell på en dyr og billig grill? Hva bør jeg gjøre?

Hilsen Pyroman
 

Kjære Pyroman. I en lang digresjon i Malteserfalken av Dashiell Hammett forteller detektiven Sam Spade om den golfspillende tobarnsfaren og forstadsmannen Flitcraft, som en dag plutselig forsvinner. Flere år etter blir han funnet. Han har bosatt seg i en lignende forstad, han har noenlunde samme type jobb, medlemskap i den lokale golfklubben, barn og en kone som ikke er så ulik den forrige. Han har rømt fra ett liv til et annet tilnærmelsesvis likt.

Annonse