Annonse
00:00 - 24. mai 2019

Robot i Bryne og topless go-go i San Fransisco

Morgenbladet 23. og 28. mai 1969.

Annonse

Nytt storhotell i sommer-Oslo

Nu utvider Studentsamskipnaden i Oslo sin hotellvirksomhet til også å omfatte studentbyen på Kringsjå. For å få mer internasjonalt preg er navnet Kringsjå blitt til Panorama i sommersesongen. Restauranten vil ikke bli ferdig før i 1970, så før den tid må gjestene nøye seg med en bodega i resepsjonsbygningen. Ellers er det hyggelig at en del av de Munch-bilder som har levet en litt anonym tilværelse på Sogn, nu er blitt hengt opp i resepsjonen på hotell Panorama.
 

San Francisco – byen som står vårt hjerte nærmest

Alt er annerledes i San Francisco. I andre storhavner rives lagerbygningene når de blir skrøpelige. I San Francisco blir de ombygget til kunsgallerier og «eating places». Bli med meg på en spasertur til Fisherman´s Warf. Her kan man døgnet rundt på stående fot smake herlig krabbe, reker og østers, og alle snakker med alle og er på samme bølgelengde.

Etter kaffen spaserer vi nedover Broadway. Her er det mengder av «topless and bottom-less go-go shows. «Completely nude orphan Annie» stråler mot oss i farverik neon.
 

Mandal får internasjonal musikkuke

Arrangementet blir bekostet og iverksatt av den amerikanske millionøsen Caroller Donner Stuchell, i takknmemlighet over et velgjørende opphold i Mandal i fjor sommer. Hun har tidligere tilbragt sine oversjøiske reiser i det internasjonale jet-set-miljø.
 

Bryne-fabrikk lanserer lakkeringsrobot

Trallefabrikken på Bryne har produksjon av utallige varianter for transportsektoren, hvorav det alminnelige publikum kanskje best kjenner trillebårene. Det er en robot som forestår lakkeringen der i huset. Styringen skjer ved et såkalt «pay-back system» idet arbeidsoperasjonene blir innøvd og under innøvingen blir fasevinkelen fra hver operasjon modulert inn på bærebølger som «spilles» inn på magnetbånd som funksjonerer som hukommelsessenter.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse