Annonse
00:00 - 03. mai 2019

Mobben har fått fritt spillerom på Vaterland.

Annonse

Nytt motell ved Larvik

Det kjente bevertningsstedet Holms Kafeteria ved E 18 utvider i disse dager med en ny fløy. Holms vil være kjent av mange fra opptakene til NRK-fjernsynets «En søndag eftermiddag», som i vesentlig grad var tatt opp på stedet.
 

Fritt spill i Vaterland

Mobben har fått fritt spillerom på Vaterland – helt uten inngripen fra Oslo kommune eller fra politiet herjer de strøket og «besetter» stadig flere kondemnerte leiligheter. «Bygningene er besatt – vi holder dem foreløpig», heter det i flyvesedler som kastes ut fra vinduer i de gjenspikrede og låste bygårder. «Støtt opp om aksjonen mot Creditbankens folkefiendtlige utbygging av Vaterland!» Ordfører Brynjulf Bull er stum i Vaterland-saken.
 

Ingen grenser

I en selsom artikkel i det svenske «Aftonbladet» blir Morgenbladet gjort til gjenstand for et sjikanøst angrep. Vi skal både ha hjulpet tyske offiserer til informasjoner forut for 1940 og naturligvis generelt være fascistisk orientert. Vi har således bare ros til overs for Franco og de greske oberster, samt Syd Afrika. Et særlig pikant poeng er at kilden tilskrives en Oslo-journalist som i sin tid søkte tilknytning til Morgenbladet, hvilket ikke kom på tale fordi han politisk befant seg langt ute i ekstremitetene.
 

Hos Kongen

I audiens hos H. M. Kongen 29. april 1969: The Right. Hon. Lady Manon, the Countess of Lovelace.
 

Fusjon i grafisk.

Studieselskapet for Grafisk Forskning skal fusjoneres med trykkbarhetslaboratoriet ved Papirindustriens Forskningsinstitutt (PFI) på Blindern.
 

Kaféer lukkes.

1. mai åpnet ikke restaurantene sine dører før kl. 15. Dette er bare forsmaken. I den uken som begynner med mandag den 12. mai er det både Kristi Himmelfartsdag og Grunnlovsdag, så da vil det bli så å si umulig å få brennevin på restaurantene.

– Man ønsker å gi personalet anledning til å gå i tog, opplyser sosialrådmann Hans Cappelen.

– Men er det noen som går i tog, da?

– Det har jeg ikke noe med, sier sosialrådmannen.
 

Jazzbegivenhet i Njårdhallen.

12. mai klokken 20 vil «jazzdronningen» Ella Fitzgerald gjeste Oslo med sin trio bestående av Tommy Flanagan, piano, Ed Thigpen, trommer og Frank de la Rosa, bass. Ella er meget på farten, men passer på å ta seg ferie i sitt deilige 14-roms hjem i Beverly Hills.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse