Annonse
00:00 - 31. mai 2019

Dansegulvet og smørbrødene på Oppsal er prima.

Annonse

Galtung utnevnt til professor.

Fredsforskningsinstituttets direktør, Johan Galtung, ble i statsråd igår utnevnt til professor i konflikts-og fredsforskning ved Universitetet i Oslo.

Dekanus ved institutt for sosiologi, dr. Sverre Lysgaard, vil Galtung bli boende i Oslo?

– Vel, det er et praktisk problem vi vil løse.

Hva med forelesningsplikten hvis Galtung vil bo i London?

– Det er også et problem som vil bli løst efterhvert.

I går var vi på …

«Røde hatt» heter restauranten på Oppsal nu. Vi rakk bare et smørbrød – Gressenkemannens smørbrød – og det var lekkert. Nytt er et prima dansegulv og i oktober kan man vente seg musikk av et ektepar hvorav halvdelen er fra Hawaii. Det skal mot til å svinge seg i den grad i en drabantby. Det skal sterk rygg og dype smilehull til å møte ordene: «Jøss, er detta for no´a?»

Gunnar Block Watne går nye veier.

– En av grunnene til at boligprogrammet her i landet har sviktet er at det har vært vanskelig å få byggeklare tomter. Vi kjøper opp tomter og bebygger dem. Hussøkerne kan da kjøpe sine hus ferdige og ved en slik felthusbygging får man endnu større anledning til industrialisering.

Nyfascisme iblant oss.

Presset på kinosjef Engh for å hindre ham i å sette opp filmen «The Green Berets» øker. Ingen er ivrigere tilhengere av sensur enn ytterste venstre. Diktaturet er dem ikke fremmed. Det skal bare ha den rette farve, så er alt i orden.

Palme var hemmelig gift i 3 år.

Stockholm: Den svenske undervisningsminister inngikk som ung student i 1949 et formelt ekteskap med en tsjekkoslovakisk student for å hjelpe henne å flykte fra det stalinistiske regimet.

Stempelpapirforvalterembetet nedlegges.

Det er ikke behov for en mann som bare tar seg av dokumentstempelavgiften.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse