Annonse
00:00 - 16. mai 2019

Blårusspresident Per-Kristian Foss har ordet

Morgenbladet 16., 20. og 21. mai 1969.

Annonse

Nixons første hundre dager.

Helt siden president F.D. Roosevelt, som i løpet av sine første 100 dager som president la grunnlaget for omfattende sosiale reformer, har politiske observatører fulgt nøye med i hver ny administrasjons første hundre dager. President Nixon mener dette er en falsk prøve å bli satt på. Det som teller, mener Nixon, er om en presidents opplegg «består historiens prøve».
 

Stadig 10 polakker på flukt.

Ved en tilfeldighet ble en 51 år gammel polsk kvinne fra det polske turistskipet M/S Batory oppdaget på lokaltoget til Lillestrøm torsdag formiddag. Avhopperen hadde hverken pass, penger eller billett. Konduktøren satte henne av på Lillestrøm stasjon hvor politiet tok seg av henne. Ni andre av de tyve avhopperne fra det polske turistskipet har meldt seg til politiet og bedt om oppholdstillatelse i Norge.
 

Blårusspresidenten har ordet:

Russetiden er begynt. Uteksaminerte elever fra Økonomisk Gymnasium (ca. 10 pct. av eksamenskullet) er de eneste artianere som har hatt den fjerneste forbindelse med økonomiske fag. Var det kanskje på tide at norsk skoleverk gjorde seg enkelte alvorlige refleksjoner over dette?

Per-Kristian Foss.
 

Ny billigbokserie.

For å bidra til å fylle behovet for kunnskap om det som skjer i vårt eget samfunn har Pax forlag startet en ny serie med store billigbøker med navnet Maxipax. «Byplan – norske bysamfunn i vekst mot hva?» av arkitekt Jan Chr. Eckhoff gir innføring i byplanleggingens problematikk. Cand. mag Ottar Hellevik avleverer noen provoserende påstander i «Stortinget – en sosial elite?». Den tredje i serien, «Det skjulte samfunn» av Vilhelm Aubert, omhandler ukonvensjonelle sosiologiske emner som kjærlighet, søvn og turisme.
 

Forlik i thalidomidsaken.

Da preparatet ble markedsført i Norge hadde Astra all grunn til å tro at det var fullstendig ufarlig. Astra vil etter forliket yde 100 000 kroner årlig til et fond som har fått navnet Det norske thalidomidefond. Hver gang et av de 13 barna dør, skal Astras ydelser til fondet reduseres med 1/13.

Ford Capri er en lekker emballasje.

Caprien er stutt og sportslig bak, men forparten er lang. Personlig synes jeg gearspaken er plassert litt langt fremme. Man må tøye overkroppen godt for å rekke den. Langt mer bekvemt ville det være om hånden falt rett ned på den hver gang man slapp rattet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse