Annonse
00:00 - 12. april 2019

– Jeg kjenner flere som drikker bar genever før frokost

Morgenbladet 11., 14. 16. og 19. april 1969.

Annonse

Phillips’ gassfunn i Nordjøen ikke drivverdig. 

Stavanger: Det er definitivt fastslått at Phillipsgruppens naturgass- og kondensatfunn i den norske del av Nordsjøen ikke er drivverdig. Cod Field ville ha vært drivverdig om det hadde ligget mer beleilig til, sier Phillips’ president John H. Houchin. 


 

Vanskelig oppgave for Spasskij

I sjakkspillet er Petrosjan hva Rachmaninov er i musikken: dyp, melodiøs og finslepen i detaljene. Jeg ville foretrekke å sammenligne Boris Spasskij med Tsjaikovskij – begge skaper de med et betydelig element av det uventede og utfordrende, uten at de lar det gå utover helheten i det harmoniske bildet.


 

Genever eller akevitt?

– Goddag, er det Kåre Siem?

– Ja.

– Hva liker De best av akevitt og genever?

– Åååå, har De hørt noe så nydelig – og så tidlig på morgenen, da. Jeg kjenner flere som drikker bar genever før frokost. Det gir sånn fantastisk arbeidslyst, sier de.


 

– Vi forlater ikke Vaterland!

– Den dagen politiet vil ha oss fjernet fra «Et sted å være» blir de nødt til å dra oss ut med makt! Det ligger alvor bak ordene, selv om de kommer fra en 16 år gammel pike. Hun har brutt med sitt hjem og sine foreldre – «kastet ut», sier hun selv. I den falleferdige gården har tenåringer innrettet seg med pledd, her sover de og kvelden gjennom sitter de gjerne i «bodegaen» i kjelleren, spiller gitar og synger, lytter til pop-plater og drikker eplesider.


 

Boreplattformene tilbake på plass i Nordsjøen.

The Times — Morgenbladet.  Det gikk rykter om at Phillipsgruppen hadde planer om å flytte Ocean Viking tilbake til Storbritannia, men dette ble benektet av selskapet som sa at utstyret skal tilbake til sin plass utenfor norskekysten.


 

Morgenbladets hest

den treårige Ina, skulle startet på Momarken Travbane denne lærdagn. Det blir det desverre ikke noe av. Hoppen lider av en hovskade og kommer sannsynligvis ikke til start mer i år.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse