Annonse
00:00 - 12. april 2019

Det ultimate siste måltid

Annonse

Kjære Gastronom. I anledning den forestående påsken og det for oss obligatoriske påskelammet begynte jeg å undre: Hva er det beste siste måltid? Hvis man får muligheten, hva bør man velge? Nå tenker jeg ikke primært på hva slags mat som smaker best, for det varierer jo fra person til person, men om det finnes noen typer mat som gir ekstra sinnsro, ekstra lykke, eller hva man nå ønsker seg hvis man vet man snart skal dø. PS: Jeg spør ikke fordi jeg er suicidal.

Hilsen Livs- og matglad
 

Kjære Livs- og matglad. De fleste som dør, gjør det enten etter lang tids sykdom eller plutselig og uforberedt. Derfor er planleggingen av sitt eget siste måltid noe de færreste blir stilt overfor. Jesu siste måltid er blitt viet mye oppmerksomhet, men det teller egentlig ikke. Selv om han gjennom guddommelig forsyn visste at han var på vei ut og at det var hans siste bordsetning, hadde han ikke særlig valg med hensyn til bevertningen. I henhold til jødisk tradisjon er påskemåltidet foreskrevet: lammekjøtt, servert med bitre urter og ugjæret brød, til minne om jødenes siste måltid i Egypt.

Annonse