Annonse
00:00 - 08. mars 2019

«Når blir suppa en saus?»

Annonse

Kjære Gastronom. Finnes det noen objektive kriterier som skiller suppe fra saus? Stadig oftere når jeg får servert suppe undrer jeg på om jeg ville reagert hvis det samme produktet var blitt presentert som saus til en annen rett. Det dreier seg selvfølgelig om de kremete, tykke og søte suppene som synes å dominere restaurantmenyene for tiden.

Hilsen B. Clorin jr.

Kjære B. Clorin jr. Saus eller suppe – hvor viktig er det, egentlig? Du vil sjelden oppleve at det får særlige negative konsekvenser – sosialt, økonomisk, filosofisk, seksuelt – hvis du tar feil og retter suppe for saus. Derfor fnøs jeg først vekk spørsmålet da jeg så det. Svaret er på ett vis nokså enkelt: Suppe er en rett i seg selv, saus er tilbehør til annen mat.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse