Påfyll

Kunstnerkarneval og revolverbanditter

Morgenbladet 11., 13., 14. og 15. mars 1919.

Blir kanaltunnelen til virkelighet?

London: Det er almindelig antat i Underhuset at regjeringen har besluttet sig til at bygge en tunnel under Kanalen. Kommisjonen i Paris overveier spørsmålet om tunneler under stræderne ved Bosporus og Gibraltar. Der vil i kanaltunnelen bli installert pneumatisk postforbindelse.

En tragisk forlovelseshistorie.

En tjenestepige blev i 1915 forlovet med en dansk cigarlægger. Han var brutal og hun anmeldte ham for trusler. En konstabel blev igår eftermiddag gjort opmerksom på at han opholdt sig utenfor hotellet hvor piken tjener. Konstabelen ba dansken følge efter, og han fulgte rolig med. I Møllergaten trak han plutselig op en revolver, satte den mot tindingen, trak av og faldt om på gaten. Hans liv står ikke til at redde.

Spartakisterne kjæmper endnu.

Berlin: En del av spartakisterne trækker sig bort fra Neu-Køln, men andre bander forbereder sig på hardnakket forsvar. Den dyriske måte hvorpå fangne regjeringssoldater er blit mishandlet og myrdet, viser tydelig, at bevægelsen for størstedelen utgår fra forbrydersk pak.

Kunstnerkarnevalet.

Wildenveys prolog «Utenfor Loven» har ennu ikke vist sig. Og når man spør Wildenvey, så har Wildenvey fåt spansk og sitter indendørs med alle spanskesykens piner.

– De vet, færdig skal den nok bli. Men det er så fatalt med slikt som slår sig på hodet. Da jeg lå stille og fredelig på Ullevål i vinter og bare hadde vondt i maven, faldt det så let at digte – men spanskesyken er så litet inspirerende.

Soria Moria slot i flammer.

Ved ½ 8-tiden i dagmorges ble hele byen alarmert ved synet av en mæktig ildsøile som steg tilveirs over Voksenkollen. Det kunde næsten bare være eneste ting: Voksenkollen sanatorium, Soria Moria slot, stod i flammer. Da vi ved 9-tiden nådde frem til brandstedet, var der intet andet tilbake end en trøstesløs grusdynge.

Revolverbanditterne.

Tønsberg. Efterforskningen efter revolverbanditterne fra Våle pågår med al mulig ihærdighet dag og nat. Til Holmestrand er kommet en detektiv fra Christiania.

Mer fra Påfyll