00:00 - 29. mars 2019

«Hvilke plagg bør jeg bevare for ettertiden?»

Kjære Estetiker. Hvis man er en miljøvennlig og nostalgisk type og har lyst til å spare på noen klær til den oppvoksende slekt, hvilke plagg bør en ta vare på da? Jeg synes det er ekstra vanskelig å kaste klær i silke, lin og skinn. Min egen mor kastet alt fortløpende, så de kule skinnjakkene og kjolene hun hadde på på gamle bilder, kunne jeg bare drømme om. Men selv om moten gjentar seg, skal det vel en god del til for å treffe blink på fremtidig tidsånd og døtres smak? Råd mottas med takk!

Hilsen nostalgisk mor (47)
 

Kjære nostalgisk mor (47). Hvor vidunderlig er det ikke med en kjærlig materialforvalter i disse ryddemaniske Marie Kondo-tider. Ikke for det – en uforbederlig husmus har opplagt godt av å få ryddet opp i reiret. Men så er tusenkronersspørsmålet: Skal alt vekk? Og skal ingen ting overføres til etterkommerne før dødsboet gjøres opp? Jo! Før vi tar fatt på hva du skal putte i minneboksen, skal vi derfor snakke litt om hvorfor en viss dose arkivering har mye for seg. Vi begynner argumentet med en liten jente ved navn Ragnhild:

Annonse