08:38 - 22. februar 2019

For meget kaviar, Morgenblad?

I 30 år har jeg hatt et anstrengt forhold til kaviar. Det stinker, og jeg blir umiddelbart sur av lukten. Smaken har jeg ikke kjent på 30 år, og jeg vil heller isbade hver dag enn å smake på kaviar igjen. Min familie elsker kaviar. Det irriterer meg. De vet veldig godt at jeg misliker det. Og de gjør et nummer ut av det, de synes det er gøy. Jeg, derimot, blir dårlig. Bør jeg fortsette å unngå det som i utgangspunktet er koselige familiestunder for min egen bekvemmelighets skyld? Eller bør jeg rett og slett ta meg sammen?

Hilsen Selvsentrert kaviarhater


Kjære Selvsentrert kaviarhater. Dette er et problem som minner litt om situasjonen en aldrende frognerværing jeg møtte for mange år siden, hadde havnet i. Hun elsket alt som var godt, men var uheldigvis allergisk mot kaviar. Hun kunne ikke forstå hvorfor slik en ulykke hadde vederfartes henne. Hun nektet å nedgradere til lakserogn eller lodderogn eller andre fiskeeggvarianter som hun tålte, men foraktet. En stund trodde hun at det var bedre dersom kaviaren var iransk, men det viste seg å ikke holde mål. Hun trakk seg tilbake, begynte å unngå sosiale sammenhenger. Og hvor hun er nå, vet jeg ikke.

Annonse