00:00 - 01. februar 2019

«Hvordan blir jeg korrekt antrukket i skiløypa?»

Hei Estetiker. Jeg trenger råd. Etter flere år i utlandet har jeg nå flyttet hjem til Norge og begynt å gå på langrenn igjen, men er plutselig usikker på om jeg er korrekt antrukket i løypa. Smal skibukse og jakke med tilhørende Milsluker’n-lue? Passe slitt og litt uformelig Skiforeningen anorakk? Tynn boblejakke og overtrekksbukse? Jeg har hittil valgt å gå i en vanlig Gore-Tex-fjelljakke og bukse, men føler at det ikke er helt innafor, og at jeg ikke sender de riktige signalene i løypa. Fargene er for sterke, snittet for romslig. Bør langrennsbuksene være smale? Kan jakken være vid i snittet? Er sterke farger greit eller ikke? Skal det være Swix og ikke North Face? Kunne virkelig trengt noen retningslinjer å navigere etter.

Hilsen Juha
 

Kjære Juha. Takk for et fascinerende spørsmål. Ikke med tanke på hva du faktisk spør om, men hva du ikke spør om. Nemlig at du kun lurer på hvordan være korrekt i betydningen sosialt veltilpasset, i stedet for å bruke deg og dine turbehov som referansepunkt. «Jeg er en latsabb som synes det er hyggelig å ta et par skiturer i løpet av sesongen», kunne det stått, «fortjener jeg å ha noe bra utstyr i det hele tatt?» Eller: «Jeg skal gå fra å være mosjonist til å trene til Birken. Kan du gi noen tips til hva jeg skal ha på meg for å passe inn både med tanke på natur og miljø?» Eller: «Jeg synes det er lett å finne treningstøy til sommerbruk, men føler en mild identitetskrise i langrennsavdelingen. Hvorfor har jeg det sånn?»

Annonse