Annonse
00:00 - 22. februar 2019

Der skytes på Clemenceau

Morgenbladet 14., 20.og 21. februar 1919.

Annonse

En samtale ved ankomsten.

I morges kl. 7,50 rullet nattoget fra Bergen ind på Østbanestationen – fem minutter forsinket. Det rygtedes snart på perronen at statsminister M i c h e l s e n befandt seg i vogn no. 3. En av Morgenbladets medarbeidere hadde en kort samtale med statsministeren i vognens korridor. Han så godt ut og var i et brilliant humør. 


 

Ut av vinduet fra 4de etage.

En bysælger i 40 års alderen kastet sig i dagmorges ved ½ 6 tiden i et anfald av sinnsforvirring ut av et vindu i sin bolig i Dalsbergstien.


 

Der skytes på Clemenceau.

Paris. Agence Havas meddeler: Attentatet mot Clemenceau fant sted kl. 8.45 da førsteministerens automobil passerte hjørnet av Rue Franklin og Boulevard Delessert. En mand, som hadde holdt sig skjult, sprang plutselig frem og avfyrte fem revolverskud. Clemenceau er heldigvis kun blit tilføiet kjødsår.


 

Tyskernes krav på at beholde kolonierne.

Berlin. Wolffs Bureau meddeler: Statsekretær dr. Solf tok i går avsked med embetsmændene i kolonialministeriet og sa at likesålitt som det kan lykkes å utslette 70 millioner mennesker av jorden, likeså hensynsløst vilde det være at forsøke for al tid at hindre tyskerne at delta i kolonisatorisk arbeide i tropiske land. Vore seierrike motstandere kan nok ha magt til at diktere en voldsfred. Men en sådan fred kan ikke bli av varighet, fordi den i sig bærer spiren til nye stridigheter.


 

Minister Wedel-Jarlsberg

gir fredag stor middag til ære for B a l f o u r og lord H a r d i n g e , melder vår korrespondent i Paris.


 

Hovedstadens navn må ikke forandres.

Bystyret uttaler sig med 52 mot 29 stemmer for Christiania mot Oslo. Ordføreren gir omdøperne en irettesættelse.


 

Attentatet på Clemenceau.

Manden som skjøt er «anarkist og en ven av menneskeheten».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse