Annonse
00:00 - 08. februar 2019

Aubergine som parterapi

Annonse

Helt siden en ferie i Hellas har jeg elsket aubergine. Mannen min er ikke enig. Han liker hverken smak eller konsistens, og pirker stort sett i maten jeg har laget hvis den inneholder aubergine. Han har dog spist det når han har fått det servert hos andre, til og med likt det, men avvist det med at det var spesifikt for den retten og at han fremdeles ikke liker aubergine på generell basis. Jeg mener han lar et par dårlige opplevelser på 90-tallet påvirke seg, og at han – og dermed også jeg – går glipp av mange gode matopplevelser nå fordi han er så svartsynt på dette. Hvordan kan jeg få mannen min til å overkomme auberginefobien, så jeg også kan lage deilige retter med aubergine hjemme?

Hilsen frustrert aubergineelsker
 

Kjære frustrert aubergineelsker. Din mann er ikke alene. «I lang tid regnet europeerne auberginen som uspiselig, ga den fornærmelige navn og dyrket den kun som en ornamental plante», skriver mathistorikeren Alan Davidson.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse