00:00 - 18. januar 2019

«Hvorfor avskyr jeg arkitektpar i minimalistiske linklær?»

Kjære Estetikeren.

Jeg er av typen som setter pris på vakre omgivelser, enten det gjelder bygninger, mennesker, klær eller natur. Jeg blir lett påvirket av estetikken rundt meg, og jeg slapper bedre av når proporsjonene rundt meg er i harmoni. Problemet er imidlertid at jeg føler en sterk antipati mot mennesker som gjennom sitt arbeid er ansvarlige for at omgivelsene fremstår vakre. Jeg kan ikke fordra arkitektpar i minimalistiske linklær og like ryggsekker. Jeg får klaus av den strenge konsensus som omgir den gode smak. Jeg kan ikke utstå samtaler om formen på finske tekopper, betongens vakre struktur eller fortreffeligheten med håndsydde sko. Det får meg straks til å lengte etter en skitten gate i Kampala eller en snackbar i Detroit. Dette forvirrer meg. Kan jeg få det ene uten det andre? Eller må jeg velge?

Hilsen Knut
 

Annonse