Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Saken er klar: Her er årets ord

Annonse

Livet som huslingvist kan være ensomt. Ingen kolleger vet hva et inkoativt verb er. Knapt noen har hørt om valens. Aldri blir du spurt: «Kjære huslingvist. Hva mener akkurat du er årets ord?» Du får derfor aldri svart at – jo da, selv om Språkrådet kåret skjebnelandsmøte til årets ord, så holder Morgenbladet seg med sitt eget språkråd, nemlig chattekanalen «Språkrådet», og der gikk diskusjonen som følger:

Huslingvist: Hva synes vi er årets ord? Journalist 1: Scenenekt. ÅPENBART. Journalist 2: ÅPENBART. Journalist 3: OPPLAGT. Journalist 1: Jeg er ærlig talt overrasket over at den offisielle gjengen ikke valgte det. Skjebnelandsmøte er jo ikke et unikt ord for dette året engang. Huslingvist: Vi må ha alternativer! Journalist 1: Synes fattigdomslykke og influens(er) er gode alternativer. Kommersiell direktør: I morgen kommer en sykepleier for å sette influensavaksiner. Journalist 4: TrendsmittebærerJournalist 5: Somme tider er lykken alle kvalene man slipper, av alder, geografi, legning eller temperament. Jeg aner blant mye annet ennå ikke hva en zombie er. Journalist 6: Jeg mener pikkenfeier er årets ord. Journalist 1: Er PeBa et ord? Huslingvist: Peba? Journalist 1: Per og Bahareh. Norges Brangelina. Huslingvist: Å ja! Journalist 1: Det jeg husker sterkest fra norsk politikk dette året, er hvordan PeBa uttaler Iran. Yyy-ran. Journalist 7: Alle som blir interessert i Iran, begynner å uttale Iran slik. Journalist 8: A-en er også litt annerledes. Nesten som en å. Journalist 1: Ja, det er nesten mer Yyy-råån. Huslingvist: Så årets ord er uttalen av Iran? Journalist 3: Det får min stemme.

Spør huslingvisten: Har du et spørsmål om språk? Skriv til pu@morgenbladet.no

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll