Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Saken er klar: Her er årets ord

Annonse

Livet som huslingvist kan være ensomt. Ingen kolleger vet hva et inkoativt verb er. Knapt noen har hørt om valens. Aldri blir du spurt: «Kjære huslingvist. Hva mener akkurat du er årets ord?» Du får derfor aldri svart at – jo da, selv om Språkrådet kåret skjebnelandsmøte til årets ord, så holder Morgenbladet seg med sitt eget språkråd, nemlig chattekanalen «Språkrådet», og der gikk diskusjonen som følger:

Huslingvist: Hva synes vi er årets ord? Journalist 1: Scenenekt. ÅPENBART. Journalist 2: ÅPENBART. Journalist 3: OPPLAGT. Journalist 1: Jeg er ærlig talt overrasket over at den offisielle gjengen ikke valgte det. Skjebnelandsmøte er jo ikke et unikt ord for dette året engang. Huslingvist: Vi må ha alternativer! Journalist 1: Synes fattigdomslykke og influens(er) er gode alternativer. Kommersiell direktør: I morgen kommer en sykepleier for å sette influensavaksiner. Journalist 4: TrendsmittebærerJournalist 5: Somme tider er lykken alle kvalene man slipper, av alder, geografi, legning eller temperament. Jeg aner blant mye annet ennå ikke hva en zombie er. Journalist 6: Jeg mener pikkenfeier er årets ord. Journalist 1: Er PeBa et ord? Huslingvist: Peba? Journalist 1: Per og Bahareh. Norges Brangelina. Huslingvist: Å ja! Journalist 1: Det jeg husker sterkest fra norsk politikk dette året, er hvordan PeBa uttaler Iran. Yyy-ran. Journalist 7: Alle som blir interessert i Iran, begynner å uttale Iran slik. Journalist 8: A-en er også litt annerledes. Nesten som en å. Journalist 1: Ja, det er nesten mer Yyy-råån. Huslingvist: Så årets ord er uttalen av Iran? Journalist 3: Det får min stemme.

Spør huslingvisten: Har du et spørsmål om språk? Skriv til pu@morgenbladet.no

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse