Påfyll

Behageligt i landflyktighet, eks-kronprins har kjøpt sig tresko

Uten hensyn til etikette slutter han venskap med øens unge mænd og piker.

Socialisterne kommer til enighet.

Arbeiderpartiet og den faglige landsorganisation har blit enige om en felles aktion. Som det første utslag blev der igår holdt et møte i Folkets Hus med Lian og Tranmæl som talere. Hr. Lian gave en oversigt over den revolutionære bevegelse i Europa. Arbeiderklassens frigjøring går sin gang overalt, kun i Norge har den sociale utvikling ståt stille. Samfundet må beherske bankene, ikke omvendt. Penger til folkepensionerne kan man få straks ved at ta dem fra militærvesenet. Hvis Stortinget ikke gjennemfører en retfærdig valgordning, kan det medføre revolution. Arbeiderne vil sætte vold mot vold for at nå frem til ret og retfærdighet. Vi lar os ikke stanse. Vi skal trykke så hardt på portene at de skal bli åpnet.



Tyskerne i Øst-Afrika har overgit sig.

London: General von Lettow Vorbech har overgit sig tillikemed 30 officerer, 125 andre europæere, 1165 askariere, 1516 bærere, 483 lokale og portugisiske bærere, 13 høvdinger, 238 mandlige og 819 kvindelige indfødte. Tyskerne holdes i leir ved Dares Salam for at sendes tilbake til Europa.



Eks-kronprinsen på sit St. Helena.

Fra Amsterdam telegraferes: Eks-kronprinsen søker at gjøre sig det så behageligt som mulig i sin landflyktighet på Wieringen. Uten hensyn til etikette slutter han venskap med øens unge mænd og piker og inviterer på chocolade. I en liten butik på øen har han kjøpt sig et par tresko. Ofte står han ved havet og ser ut over det grå, trøstesløse vand.

Kong Nikita og hans hus avsat.

Prag: Det czeko-slovakiske pressebyrå melder at den store montenegrinske skuptschina enstemmig har besluttet at avsætte kong Nikita og hans hus og at forene Montenegro med Serbien under kong Peter.

Også Baden.

Berlin: Storhertugen av Baden gav fredag aften endelig avkald på tronen, også for sin nevø prins Max av Baden.

Bøker.

Sigbjørn Obstfelder: Melodier. Efterat Gyldendal ifjor sendte ut den smukke utgave av Obsfelders skrifter (også et litet bibliofilopplag på hollandsk bøttepapir), har interessen for hans fint skjælvende, sjælfulde kunst været stigende.

Mer fra Påfyll