00:00 - 23. november 2018

Min svoger var i badekåpe. Dr. Michelsen var også luftig kledd.

Morgenbladet 21. og 22. november 1918.

Henry Ford om samarbeide mellem arbeidsgiver og arbeider.

Amerikas største automobilfabrikant, Mr. Ford, uttaler herom: Den arbeidsherre som ønsker at hans arbeidere skal ko-operere med ham, vil opnå det akkurat så snart, som han selv begynder at ko-optere. Han må gå foran, og han må være absolut ærlig i sit forsøk. Du må huske på at du ansætter ikke folk for at de skal arbeide for dig, men for at de skal arbeide med dig.


 

Et kalas til 4000 kroner.

Som sidste vidne avhørtes den grosserer der hadde henvendt sig til politiet efter hjælp for at få sin slegtning bort fra dr. Michelsens hjem. Vidnet fortalte at de gik op kjøkkentrrappen. De hørte at der var mennesker indenfor, døren åbnedes litt, så den ene politimand fik sat foten indenfor og de gik ind. Der var et selskap samlet ved et bord på kjøkkenet, og der stod adskillige drikkevarer på bordet. Vidnet fandt sin svoger sittende i en stol; han var kun iført en badekaape. Michelsen var også meget luftig kledt. Svogeren, som er periodedranker, hadde ikke sin forstands fulle fem. Vi fik ham ikke med os. Nogen dager efter fik vi melding om at han var kommer til Hamar i selskap med Michelsen, og vi forstod at turingen fortsatte deroppe.


 

Revolutionens sjakaler.

Der går omkring i vor by endel personer, halve og hele nordmenn, som har hat og har gode forbindelser med bolsjevismens Rusland. De går ind og de går ut av sovjetrepubliken uten hindring. De går ut belesset med rubelsedler. De er i besiddelse av overdådige juveler og luksusgjenstande. Det er revolutionens sjakaler som søker til neutrale lande for at gnage de ben som folkekommisærene har slængt til dem. De gjør ikke forsøk på at skjule verdigjenstande, hvis rette eier var tsar Nicolai II.


 

Fra den fordums praksis.

I retsmøtet avhørtes en ung dame som hadde henvendt sig til dr. Michelsen da hun hadde giktsmerter. Aktor: Bad de om et bestemt legemiddel? – Ja, en flaske brændevin til at smøre mig med. Overkonstabel Frode blev derefter avhørt. – Jeg var den 12. marts borte ved dr. Michelsens kontor. Jeg blev stående i trappen en halv time og i denne tid samlet der sig 28 personer. Deres samtale dreiet sig bare om at få recepter på brændevin.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse