Annonse
00:00 - 30. november 2018

«Kona og barna blir gærne hvis jeg lager kjøttfri mat.»

Annonse

Jeg kommer fra en familie som elsker kjøtt. Selv er jeg etter noen år i Midtøsten i studietiden veldig glad i vegetarmat. Kona og tenåringsbarna, derimot, er av den oppfatning at det ikke er middag uten kjøtt, og de blir gærne hvis jeg lager kjøttfri mat mer enn en gang eller to i uken. Jeg har ikke noe mot å spise kjøtt, jeg er altetende. Men jeg er stadig mer bekymret for de etiske aspektene og miljøeffekten av et kjøttforbruk som er altfor høyt. Det er ikke realistisk å endre familien. Barna er så store at de vil svare på tvangsvegetarisering ved å gå på McDonald’s i stedet, og jeg frykter kona vil straffe meg på annet vis. Det er jeg som lager maten i familien, så jeg håper det finnes måter å sørge for at kjøttet vi spiser i familien, er så miljøvennlig som mulig? Uten at det blir for mye baluba.

Hilsen Altetende
 

Kjære Altetende. Noen kjøttelskere reagerer på vegetarmat som om det er et personangrep. Det ser vi når folk protesterer mot kjøttfri mandag på jobben, som om det er en eksistensiell trussel når man ikke får spise kjøtt til lunsj på en mandag. Det høres ut som om det er en lignende situasjon du har i din familie. En forskjell på en liten familie og en stor arbeidsplass er at det burde være lettere å få til en meningsfull dialog om hva slags mat man skal spise, og hva man tenker om konsekvensene av egne matvalg. Skjønt med tenåringer (i allianse med et rovdyr av en kone) er det kanskje vanskelig?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll