Annonse
00:00 - 02. november 2018

«Kan jeg spise nyper fra svigermors grav?»

Annonse

Kjære Gastronomen. Jeg har gode barndomsminner fra da min bestemor laget nypesuppe, men har ikke smakt det på mange år. Denne høsten har det kommet tett med nyper på rosebusken på min avdøde svigermors grav. Dette har fått meg til å undres på forholdet mellom gravlunden og mat, og om det er ok å lage suppe på mat som har grodd ved graven? Hvis det er greit, hvordan går jeg i så fall frem for å lage nypesuppen? Og er det noe annet jeg kan plukke mens jeg er på gravlunden?

Hilsen Omsorgsfull
 

Kjære Omsorgsfull. Når spørsmålet om det er passelig å spise noe fra en gravlund i det hele tatt er aktuelt, er et tegn på at vi har et anstrengt forhold til døden – og til maten.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse