Annonse
00:00 - 23. november 2018

«Hvordan kan jeg se proff, men samtidig krøllete ut?»

Annonse

Kjære Estetikeren. Jeg har et vanskelig hår. Det er en blanding av brusete korketrekkere og løse bølger. Når jeg retter det ut, legger det seg så fint over klærne, og det ser nok litt proffere ut. Men jeg vil jo ikke ødelegge håret mitt med rettetang. Hvordan skal jeg kle meg etter krøllene? Hvordan kan jeg se proff, men samtidig krøllete ut?

Hilsen Kvinnelig krølle
 

Kjære Krølle. Det rørende er at jeg ikke vet hvor gammel du er. Du kan være sytten år og på begynnelsen av identitetsfloka, eller 70, og sitte med akkurat de samme ugreie følelsene. Komplekser kjenner ingen alder, og ingen grenser heller, og det naturlige kan føles høyst unaturlig, alt etter tiden og kulturen vi er kastet inn i. Slik jeg ser det, har vi derfor to oppgaver. Den ene er å grave litt i konnotasjonene, altså de felles assosiasjonene som knytter seg til krøller, og på den måten sirkle inn om ubehaget ditt sitter festet der, mer enn i manken. Dernest skal vi lage en liten handlingsplan for hvordan du skal forholde deg til blandingskrøllene dine.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse