Annonse
00:00 - 16. november 2018

«Hva er god sjakk-mat?»

Annonse

Vi har invitert en del venner til sjakktemafest under sjakk-VM. Jeg vil gjerne at festen skal være gjennomført, og jeg har lyst til å imponere vennene med mat som bare består av svarte og hvite ingredienser. Jeg har allerede tenkt å lage en kake med hvit og mørk topping, formet som et sjakkbrett. Jeg har også tenkt å la gjestene få velge mellom black russian og white russian som velkomstdrink. Men jeg vil at også hovedretten skal speile spillet. Jeg har vurdert å servere et hvitt potettårn med svartsvidd kjøtt av hest (konge, dronning, bonde og løper er vanskeligere å få tak i), men jeg synes ikke ideen sitter helt. Og må vi ikke ha noen grønnsaker til? I skrivende stund tenker jeg at det kunne være gøy å lage 64 tapasretter og plassere dem som et sjakkbrett på bordet, men jeg vet ikke om jeg greier å finne så mange svarte og hvite ingredienser som samtidig smaker godt. Heslige oreokjeks er uaktuelt Har du noen innspill? Alle ideer mottas med takk.

Hilsen Hvit dronning til d5

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse