00:00 - 16. november 2018

«Hva er god sjakk-mat?»

Vi har invitert en del venner til sjakktemafest under sjakk-VM. Jeg vil gjerne at festen skal være gjennomført, og jeg har lyst til å imponere vennene med mat som bare består av svarte og hvite ingredienser. Jeg har allerede tenkt å lage en kake med hvit og mørk topping, formet som et sjakkbrett. Jeg har også tenkt å la gjestene få velge mellom black russian og white russian som velkomstdrink. Men jeg vil at også hovedretten skal speile spillet. Jeg har vurdert å servere et hvitt potettårn med svartsvidd kjøtt av hest (konge, dronning, bonde og løper er vanskeligere å få tak i), men jeg synes ikke ideen sitter helt. Og må vi ikke ha noen grønnsaker til? I skrivende stund tenker jeg at det kunne være gøy å lage 64 tapasretter og plassere dem som et sjakkbrett på bordet, men jeg vet ikke om jeg greier å finne så mange svarte og hvite ingredienser som samtidig smaker godt. Heslige oreokjeks er uaktuelt Har du noen innspill? Alle ideer mottas med takk.

Hilsen Hvit dronning til d5

 

Annonse