Annonse
00:00 - 30. november 2018

Forspist på fårikål, spiritousa som medicin

Man har fått hjem endel bambus, så det blir neppe mangel på staver i vinter. 

Annonse

En scene fra «Haandverkeren»

Sent en kveld i sommer stod der i 2den etage på «Haandverkeren» en strid mellem en av kelnerne og en pianist og det endte med at pianisten hevet sin stok og gav kelneren flere slag i hodet så kelneren fikk et stort blødende sår. Pianisten, som erklærte sig ikke strafskyldig, fortalte at han sammen med nogen venner kom op i «Haandverkeren» ved 11-tiden om aftenen. Der sat en dame og en herre der og musicerte, men de spilte bare tyske marscher. Dette likte ikke pianisten, vistnok heller ikke publikum forøvrig, men syntes de burde spille lidt mere alliert musik.Dr. Michelsens sak.

Gartner Sofus S ø r e n s e n forklarte at han hadde forspist sig på fårikål og i den anledning søkt dr. Michelsen for at få spiritousa, som han visste vilde hjælpe ham. Doktoren undersøkte ham meget omhyggelig og lot ham få kognak. Forsvareren: Er det Deres erfaring at en dram eller to til maten er av betydning som medicin? Vidnet: Det har aldrig gjort mig andet end godt.Pianisten og kelneren.

Kelneren siger at pianisten ville spille etter stengetid og negtet ham dette. Det går nokså familiært for sig der oppe i 2den etage, fortalte pianisten; der har været musicert til både klokken 2 og 3 om natten, men kelneren kom bort og lukket pianoet igjen. Så visste ikke pianisten ordet av det før kelneren kommer og tar ham bakfra over armene, dulter ham i ryggen og jager ham ut av lokalet. Han havnet så ute i en korridor og hævet da sin stok mot kelneren.Shackleton i Christiania.

For 6 ukers tid siden var sir Ernest Shackleton i Christiania for at bestille 3000 par ski til den britiske arme hos Jordells sportsforretning. Det er meget vanskelig å skaffe hickory og ask for tiden, men Jordell hadde fått frigit et parti hickory og de sidste ski av partiet er sendt idag.

Bambus har man fåt hjem endel av så det blir neppe mangel på staver. Jordell har opfundet en ny anordning av trinserne som ser meget tiltalende ut.Universitetsdocenternes forening

konstituertes fredag. Til fomand valgtes docent Holtedeahl, til styret docenterne Friedrichsen og Sverdrup, suppleant docent Gleditch.Kelner Waldemar Jensen 

ber os meddele at det bare var 1 flaske brændevin han hadde hentet på Eidsvolds apotek, ikke 3, som det stod i vort referat fra saken mot Michelsen i går.Aftenunderholdningen

igår i Brødrene Hals´s sal til indtægt for allierte fanger i Rusland forløp så smukt som det gode formål varslet. Erik Bye sang Pajazzoprologen. Henrik Due spilte akkompagnert av fru Lala Torgersen. Der faldt megen applaus.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse