Annonse
00:00 - 09. november 2018

«Er det kunst selv om det ikke ser ut i måneskinn?»

Annonse

Kjære Estetikeren. På en helt fin – og stappfull – restaurant i en nydelig liten havneby i Frankrike henger en dekorasjon på veggen. Det er drivved som er malt i potente farger, satt sammen i et tablå som forestiller en fisker ved en strand. Den klumpete havne-Pinocchioen holder et ekte garn. Tablået er signert med store bokstaver malt med frisk blåfarge nederst i venstre (ikke det sedvanlige høyre) hjørne. Hvor går egentlig grensen mellom kunstverk og pynt? Var dette fiskerbildet kunst selv om det ikke så ut i måneskinn?

Hilsen fransk småbyturist
 

Kjære fransk småbyturist. Å definere hva som er kunst, kan være en riktig stein i skoen. Usikkerheten kan treffe en besøkende på Astrup Fearnley, i møte med noe som ligner på naboens stemoderlig behandlede markiser. Men selv en arkeolog som sitter og børster på en fin liten ting fra det gamle Egypt, kan lure.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse