Annonse
08:30 - 05. oktober 2018

Spansk sjeldenhet

Navn: Javier Sanz V Malcorta 2016. Område: Rueda, Spania. 

Annonse

Rueda er et vindistrikt omtrent midt mellom Madrid og Bilbao i Nord-Spania. Det fikk sitt opprinnelsesmerke i 1980, som det første i regionen Castilla Y León. Her er Javier Sanz en drivende kraft i vinmakerkunsten, og han er spesielt opptatt av å ta vare på regionens egne druer og tradisjoner. Ukens anbefalte hvitvin er laget av en drue som var nærmest utryddet, visstnok fordi den var så vanskelig å høste, derav navnet (mal corta betyr vanskelig å kutte). Malcorta er en kloning av verdejo, Ruedas mest kjente drue og eksportartikkel. Vinen byr seg frem allerede i første nesedrag med kraftige aromaer, blomster og frukt, og etter hvert en ganske tydelig duft av villbringebær. I smak er vinen mineralsk og stilren, og den passet fint til et velsmakende måltid av stekt klippfisk, erter, kokte poteter og hvit saus.   

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse