00:00 - 26. oktober 2018

«Hvorfor latterliggjøres omslaget?»

Jeg har lagt merke til at den kommende boken til Per Sandberg og Bahareh Letnes latterliggjøres i sosiale medier. Det vil si: Det er omslaget som får gjennomgå, for selve boken er jo ikke sluppet ennå. Personlig har jeg ingen sterke meninger om Sandberg som politiker, men skjønner jo at noen grupper reagerer negativt på noe av det han foretar seg. Likevel stusser jeg over at omslaget, altså kun et hyggelig bilde av Sandberg og Letnes og noen bokstaver, skal være så ille. Er det noe jeg ikke ser her? Det er jo bare en innpakning.

Hilsen ujålete og upretensiøs

Siden jeg nettopp kom hjem fra Iran selv, har jeg ikke fått med meg rabalderet. Men ingen kan være overrasket over at en hvilken som helst bok og et hvilket som helst bokomslag signert nettopp disse fire hendene har fått det til å syde og klø hos kritikerne. Hadde de valgt et omslag i amerikansk president-stil, med sterke farger og mørke, faretruende kontraster, hadde de fått på pukkelen for dét. Og velger de en trivelig hjemme-hos-variant, som her, ja, så er det god mat for ertekroken, det også.

Annonse