Påfyll

Forbrydersk ungdom til Manglerud. Wilson plystrer.

Keiser Karls manifest om forandringen.

Berliner Tageblatts korrespondent i Wien melder: Østerrige omdannes til en forbundsstat. Fire nye stater under Habsburgs scepter. Ungarn skiller sig ut med personalunion. En kroatisk selvstendighetserklæring ventes.

Wilson plystrer.

Snap-shottet er tatt av Wilson mens han sitter på rækken av plattformen på en jernbanevogn som fører ham fra Hog Island. Han har netop besøkt krigsminister Baker. Når præsidenten plystrer har ikke da folket lov til å slutte at alt går bra? spør «Brooklyn Daily» som bringer billedet.

Kanonade utenfor Jæderen.

Stavanger: Fra Jæderen meldes at der i går eftermiddag hørtes en temmelig sterk kanontorden fra havet. Det gjettes på at der har fundet sted en sjøkamp.

Godt hummerfiske.

Mandal: Fangsten har nokså jevnt været 1 hummer pr. teine. Etsteds hang der en mine i teinetaugene og to fiskere fik båten smadret mot skjærene.

Zeebrügge, Blankenberghe og Brügge

er påny blit besat av de allierte. Den vigende fiende forfølges og bombarderes kraftig av artilleriet. Reuters melder fra Lille at en av de tyske soldater erklærte at hans kamerater i et antal av ca. 500 bare ønsket at overgi sig. Befolkningen følte sig så lettet at den lo godmodig da dens tidligere undertrykkere i tam procession drog til interneringsstedet.

Lærehjem for forbrydersk ungdom.

Fellesnevnden hvis sekretær er Otto Morgenstierne har kjøpt eiendommene Lille, Nordre og Østre Manglerud ved Bryn i Østre Aker for at opføre et lærehjem for forsømt og begyndende forbrydersk ungdom. Bryn og omegns velforeninger har vedtat en protest mot anlægget.

Fra Theatre moderne.

Revyen heter «Hei på dig!» Martin Mattson kopierte Chaplin meget vellykket. Første akt handlet om Abrahamsen, anden akt væsentlig om ingenting.

Vælgere i Uranienborg!

Ingen kreds er så sikker at ikke hver stemme har betydning. Hver stemme er en protest mot socialisternes taktik. Møt frem og stem på Høires kandidater.

Mer fra Påfyll