Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Dokumenttyveri på Stortinget. Dilettanter på Høstutstillingen.

Morgenbladet 1., 2., 3. og 5. oktober 1918.

Annonse

Dokumenttyveriet i Stortinget

Lagmandsretten begyndte behandlingen av det store tyveri av hemmelige dokumenter fra Stortinget. Tiltalte er vikarierende stortingsbud Sigurd Rødvik, 15 år gammel, og reisende Kolbjørn Kleven, 21 år. Rødvik hadde ordre til at tømme ut makulatur av skapene og ble pludselig opmerksom på at hemmelige dokumenter lå øverst i haugen. Så traff han på Kleven som hadde spurgt ham efter hemmelige dokumenter han kunne selge til den tyske legation.
 

Bulgarien gir seg på nåde og unåde.

I Flandern, i Picardie og i Champagne stormer de allierte tyskernes linjer. Byer og landsbyer falder. Fangetallet øker. Bulgarien har undertegnet våbenstillstanden på de alliertes betingelser.
 

Fra det store hovedkvarter.

Wolffs bureau meddeler at Keiser Wilhelm har tilstillet rikskansler grev Hertling følgende dekret: Jeg ønsker at folket på en mere virkningsfuld måte skal være med på at bestemme om fædrelandets skjebne.

Signert: Wilhelm, imperator rex.
 

«Rottene forlater det synkende skib»

London: Bladene uttaler sig om de makeløse seire på alle fronter. Syv slag, hvori 4 millioner mand deltar, raser nu mellem Nordsjøen og Nazaret. «Times» skriver: Vi synes at ha seiren i sigte, men må ikke slappes i vore anstrengelser.
 

Den spanske syke i Spanien.

Kong Alfons er angrepet av influenza. De fleste av byernes leger er også syke.
 

Statens høstutstilling

åpnes tirsdag. Utstillingen blir i år ualmindelig liten. Et usædvanlig stort antal dilettanter skal ha forsøkt at slippe ind på utstillingen – derav den radikale oprydning juryen har foretat.
 

Norsk Kelnerforbund

For en tid siden skjænket direktør Nilsen, Parkkafeen, 50 000 kroner til Norsk Kelnerforbunds ferie- og rekreationshjem.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse