00:00 - 14. september 2018

Moro i Mitte

Det er ikke bare i Prenzlauer Berg og Kreuzberg det skjer. Dersom du vil folkelive deg litt i kveldssmåkjedelige Mitte så kan jeg anbefale Augustiner am Gendarmenmarkt i Charlottenstrasse 56 (Ecke Jägerstrasse). Her er det kneipegøy. Kø – ikke snik. Stort støyende lokale og supertravle kelnere. Du har som sedvanlig flaks og blir tilvist et bord like ved tappedisken. Å hvilket sirkus! Du har ikke sett mer effektive og raske øltappere i hele ditt liv. Kan sitte helt fascinert og bare nyte denne virtuose manuelle tryllekunsten. Særlig når den store snauskallede ankermannen er på vakt. Og det er ikke hvilket som helst øl. Augustiner Edelstoff fra selveste Augustiner Bräu München, grunnlagt – hm – så sent som i 1328. Augustinermunkenes kompetente gylne nektar står nå på bordet. Hva mer kan du ønske deg der du sitter salig bakom det høye edle skummende glasset? Dette er jo et spisested med batterier av kjøttretter fra Bayern. Da skulle jo en saftig pølsetallerken være obligatorisk pensum. Eller hva med en sart krispy svineknoke på fjærlette ett kilo? Sannelig dukker også litt bortgjemt fisk opp når menyen smiler til meg. Min livsledsager ble til og med grepet av salaten og vinen hun trodde de ikke hadde i et sånt lokale. Spis, drikk og se. Dette er ikke stedet for den dype samtalen eller intime betroelser. Antagelig ville dere ikke hørt hverandre likevel.

RaSan

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse