00:00 - 21. september 2018

Kortreist gås

Kortreist mat er i vinden. Gjør ditt for å desimere gjess i byen. Billig er det også.

Urban matauk: Mange tror at dyrene i byen er fulle av giftstoffer, men det er ikke naturvitenskap, bare en kulturell forestilling vi har fordi vi tror at maten må komme fra gården. Så gå på jakt i dine nære omgivelser. Foto: Bettmann / Getty Images

Blir du også sulten av å se på dyrene i parken? For meg er dyr best på avstand, på tv eller på tallerkenen. Jeg synes vårt forhold til dyr er rimelig perverst. De fleste dyrene, de vi spiser, behandler vi slett, gjemmer dem i store haller og dreper dem i skam, mens vi lar hunder ligge i sengen, slikke seg i rumpa og siden munnen til sin eier, tar dem med til legen og gråter når de dør. 

Jeg synes ikke dyr skal være i bur eller i bånd der de ikke hører hjemme, men i sitt ville naturlige element. Jeg vil aldri sette min fot i en zoologisk hage, og har sett mitt siste sirkus med dyr. Jeg har ingen forståelse for at katter, hunder og undulater skal ha høyere verdi enn griser og kyllinger.

Det er mange som bare spiser dyr ferdig transformerte, fra gris til kotelett, og som ikke er vant til blodet som spruter når man dreper. Det må læres. Vi bør se dyret i øynene før vi skal spise det.

Annonse