Annonse
00:00 - 07. september 2018

«Er det riktig at Etikeren har orakelaktig makt over vanlige menneskers etiske og moralske livsskjøtsel?»

Annonse

Kjære etiker. Jeg er en spaltist i en norsk ukeavis som nå i åtte år har svart på etiske utfordringer sendt inn av lesere. Jeg har hver uke gitt mer eller mindre gjennomtenkte svar – av nødvendighet ofte skrevet i et visst tempo – på de eksistensielle kvalene innsenderne sliter med. Mine konkrete anbefalinger har potensielt påvirket innsendernes liv og levemåte og tvunget folk til å holde dommedag over seg selv, uten noen reelle mulige konsekvenser for meg. Er det riktig at en person – som naturlig nok bare innehar den begrensede etiske dybde et enkelt menneske kan – har denne type orakelaktige makt over vanlige menneskers etiske og moralske livsskjøtsel?

Hilsen Morgenbladets redaksjon
 

Etikeren: Det er ikke mye dommedag eller evig pine, salighet eller englesang i den operative, moderne livsforståelsen. Det karakteristiske er snarere at våre moralske fabler mangler feste i de store, kosmiske fortellinger som kunne innramme små bekymringer i større oppgjør mellom det gode og det onde. 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll