Annonse
00:00 - 14. september 2018

Borgerlig og bra

Annonse

Navn: Cantina Valle Isarco Sylvaner 2016. Område: Alto Adige, Italia. Varenummer: 10040101. Pris: 187 kroner. 

En årlig sensommer-hagefest hos venner på Sagene i Oslo er blitt et ideelt sted for å teste viner, fordi vertskapet har utsøkt smak i matveien og finner på noe nytt hvert år. I år var det syrisk mat på menyen, altså wraps med kylling, humus, tabouleh, salat og annet godt. Det fordret en litt kraftig og frisk hvitvin, og valget falt på en sylvaner fra kooperativet Cantina Valle Isarco. Husets kerner-vin ble anbefalt for fire uker siden, og deres sylvaner får mye og velfortjent ros blant annet i den italienske vinguiden Gambero Rosso. En av medsmakerne beskrev vinen som «borgerlig», og sammenlignet den med et perfekt hjem der alt er stilig, ryddig og pent, men mangler litt sjel. Siden det er nok av sjelfullt drama i alt syrisk for tiden, kan nettopp vinens smakfulle ro ha gjort at den passet godt til maten. Vinen er frisk, har litt sitrus i ettersmaken, og er en utmerket utgave av vindrueverdenens arbeidshest sylvaner. 

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.