Annonse
00:00 - 10. august 2018

Si det med cider

Annonse

Navn: Balholm Ingeborg Sprudlande Cider med eple og plomme. Område: Sogn og Fjordane. Varenummer: 6861401. Pris: 150 kroner.

Jeg lar meg stadig begeistre av Balestrand-produsenten Balholm, som er inne på Polet med mange ulike fluider med eple som hovedingrediens. Ukens anbefaling er en cider med hele åtte prosent alkoholnivå, som er laget av epler og plommer. Plommene setter et markant preg på smaken, cideren er frisk og syrlig og litt bitter, nesten øl-aktig i ettersmaken. Den er oppkalt etter Ingeborg den fagre, en skikkelse i den oppdiktede sagaen om Fridtjov den frøkne, hvor handlingen er lagt til Sogn. Cideren er testet ut med fiskekaker en het sommerkveld, det passet veldig godt. Kan også egne seg som meditativ tørstedrikk i moderate mengder.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse