00:00 - 10. august 2018

Ovnsbakt blomkål

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Mens agurkprisene går til værs nå på tampen av sesongen, melder NTB at salget går tregt av det nyhetsbyrået kaller «tunge» grønnsaker, som poteter, brokkoli og blomkål. Men blomkål er tipptopp hele året, så her kommer et råd («oppskrift» kan det knapt kalles), fra den usedvanlig trivelige tv-serien Andy and Ben Eat Australia: Skrell av de grønne bladene utenpå blomkålen. Gni den inn med olje og salt. Sett den i en varm ovn (230 grader eller mer) i 40 minutter. Det er det hele. Den blir litt svart utenpå, men ikke vær redd. Det betyr bare at du får hele spekteret av smak, fra nesten kaffeaktig bitterhet ytterst, til barnevennlig sødme i midten. En passelig dressing til: Bland crème fraîche med eplesidereddik i forholdet en god klatt til en real spiseskje, smak til med salt og hvit pepper. En porsjon ris ved siden av, så har du et komplett måltid for én.

Espen Hauglid

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse