Annonse
00:00 - 24. august 2018

Nekrolog over Westerdals kantine

Annonse

Det kunne ikke vare, det var for godt til å være sant. Å trå inn i kantina på Westerdals kantine i Christian Krohgs gate var som å komme til et kantinenes himmel. Der kunne man nyte smaker man aldri hadde kjent før, retter man knapt visste at fantes. Det var som om smaksløkene, etter mange år med vassen kantinemat, hadde våknet fra vinterdvalen og kastet seg ut i et nytt, viltert liv, henført til heftig elskov med smakene, duftene og fargene. Humus. Kimchi. Tunfisksalat. Bacalao. Retter fra fjerntliggende strøk, innbydende tilberedt, man kunne hver dag gå dit i overbevisning om igjen, enda en dag, å bli overrasket, smake noe nytt. Denne uken gikk vi tilbake til Westerdals og fant tørr salat og laksestykker. Magien var borte, men prisen høyere. Det ble sagt at kantinedriften var overtatt av andre. Vi kommer ikke tilbake, men de varme minnene kan ingen ta fra oss.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse