Annonse
00:00 - 31. august 2018

Den smukke Fokina er uten dansetalent, pedagogene avholder massemøte

Morgenbladet 26. og 29. august og 3. september 1918.

Annonse

Fahlstrøms teater 

var utsolgt til sidste plads i går. Dans er jo for tiden på høieste mode, russisk dans dertil favoriten. Når så festens dronnning smykker sig med navnet Fokina, så kan publikum ikke stå imot. Den russiske ballerina vil efter manges smag gjælde for smuk, men dette utvortes fortrin er ikke forenet med noget fremragende dansetalent. Mellem de matte stjernenumre optrådte et par damer som programmet var skånsomt nok til ikke at nævne ved navn. Dårlig var de kledt og dårlig dansede de.
 

Tyske angrep avslåt

London: Vore flyvere har lørdag utført et stort arbeide med megen artilleriobservation under lavflyvning. De fiendtlige maskiner var uvirksomme til henimot aften. Vi drev 7 fiendtlige maskiner ned og bragte 5 balloner ned i brændende tilstand. 10 britiske maskine savnes. Vi har kastet ned 43 tons bomber. Der opnåddes udmerkede resultater ved jernbanestationerne.
 

Pædagogernes massemøde.

I universitetets gamle festsal var pædagoger samlet for at drøfte foranstaltninger til fremme av bedre folkedannelse. Der blev vedtat følgende resolution: 1. At opdragelse og karakterdannelse er viktig som intellektuell træning. 2. At Norges skole derfor trænger mindre eksamensdyrkeri, mere personlig læreransvar, mere ret for initiativet.
 

«Hele bourgeoisiet skal arresteres»

«Isvestia» bringer beretning om opdagelsen av den store sammensvergelse i Moskva. Hos arresterte hvitegardister fandtes en nøie utarbeidet plan til et væbnet oprør. I en ledende artikkel i «Prawda» skrives at hele bourgeoisiet skal gjøres til fanger.
 

Fra de stumme scener.

Paladsteatret: Efter festen. Chaplin-farce. Chaplin har været på fest og han har et forfærdelig stræv, før han falder i søvn i badekaret. I to akter er Chaplin alene, man kunde gjerne se ham fem timer i stræk, hvis man orket at le så længe.
 

Den luxemburgske koloni

i Paris har holdt massemøte i De lærde selskapers store sal og vedtok en energisk protest mot prinsesse Antonia av Nassaus forloverlse med kronprins Rupprecht av Bayern.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse