00:00 - 10. august 2018

«Bør jeg gjenopplive en relasjon som kan ende i fatal ødeleggelse av egen helse?»

Etikeren svarer.

Kjære Etiker. Min siste romantiske og intime relasjon var med en mann som åpnet seg om sin alkoholisme tidlig i vårt kortvarige forhold. Samme kveld som han sa vi ikke kunne treffes lenger, fikk jeg vite at sykdommen hadde gjort at han hadde mistet en ektemann og et barn som han fysisk, men ikke juridisk, pleide å dele med eks-mannen. Savnet av jentungen gir ham fremdeles mareritt om nettene halvannet år etter at de sist var i kontakt med hverandre. Nå hadde han fått et tilbakefall og ville ikke dra med seg meg ned i egen elendighet. Alkoholismen hans rokket på ingen måte ved følelsene mine for ham. Selv måneder etter at vi sist så hverandre, virker det som en umulig oppgave å skulle gi helt slipp på mannen. Han får fremdeles jevnlig tekstmeldinger av meg, som han svarer vennlig på. Det hender også at jeg hører fra ham uten å være den som initierer kontakt.

Det er ikke uten en skjult agenda at jeg fortsetter å tekste ham. Jeg handler i følelsenes vold og pleier et håp om at han vil ta meg inn i husvarmen igjen en dag. Moralen dirrer riktignok under overflaten av vårt unngåelsesspill. Spørsmålet er bare hvem det er som handler umoralsk her, og mot hvem. Er jeg egoistisk som risikerer at alkoholikeren får enda flere bør på samvittigheten? Strider det mot all moral å ta imot en håndsrekning når eieren av hånden har investert dype følelser i en som man ikke lenger ønsker å gjengjelde? Handler jeg urett mot meg selv når jeg gjør det jeg kan for å gjenopplive en relasjon som jo kan ende i fatal ødeleggelse av egen helse?

Hilsen Alkoholikerliker
 

Annonse